De Eneco Tour weet maar niet te vlammen in Nederland

Van de Blog

eneco-tour-vlamt-niet

De Eneco Tour weet maar niet te vlammen in Nederland

eneco-tour-vlamt-nietDe Eneco Tour zit er weer op voor dit jaar, maar hoeveel wielerfans in Nederland hebben daadwerkelijk naar het spektakel gekeken? Langs de wegen in Nederland waren er tegenvallend weinig supporters te bekennen. De media doet ook een duit in het zakje en lijkt de wielerwedstrijd op haar beurt ook maar weinig aandacht te geven.

Het parcours van de Eneco Tour startte dit jaar in Koksijde in België en de finish was in Geraardsbergen dat eveneens in België ligt. Tussendoor werd in Nederland gereden, in de omgeving van Vlijmen, Oosterhout, Brouwersdam, Sittard en Geleen. Wat echter direct opvalt wanneer naar beelden van de Eneco Tour wordt gekeken is dat de tour meer lijkt te leven bij onze zuidenburen.

Er is meer publiek dat langs de weg staat en de media besteed zowaar aandacht aan het spektakel. Niet zo gek eigenlijk, de Belgen zijn immers gek van wielrennen. Dat kan van Nederlanders helaas niet gezegd worden. Hoewel er aan de Eneco Tour elk jaar een groot aantal leuke namen meedoen vinden veel Nederlanders zo’n tour maar lastig. Er worden in de buurt van de wedstrijd veel wegen afgezet en dat allemaal voor een aantal mannetjes die op een racefiets voorbij flitsen.

Erg jammer, want de Eneco Tour is in principe een mooi wielerevenement waar Nederland best wel trots op mag zijn. Bovendien staat het evenement in het licht van de in Nederland opgewekte duurzame energie van de gelijknamige energieleverancier.  Trots zijn we echter voornamelijk op onze voetballers en olympiërs wanneer ze weer eens een medaille weten te behalen. En in dat opzicht verslaat onze passie die van de Belgen waarschijnlijk wel. Voor de liefhebbers mag het echter de pret niet drukken; check hier het eindklassement van de Eneco Tour. Wij feliciteren Zdenek Stybar!

zdenek-stybar