Het gevaar van wielrennen

Van de Blog

media_xl_888811

Het gevaar van wielrennen

Natuurlijk is wielrennen topsport. Atleten als Marianne Vos of Bauke Mollema hebben een geweldige conditie en zijn uitermate goed voorbereid. Dat geldt niet altijd voor hen, die ook fietsen maar dat doen voor hun plezier. Zo kan men deelnemen aan de alternatieve Luik-Bastenaken-Luik klassieker. Duizenden stappen op hun draadezel, die vaak veel geld heeft gekost en beginnen, veelal niet goed voorbereid en vaak niet in de daarvoor benodigde conditie, aan deze zeer zware tocht.

Zorgverzekering
Mocht men dit van plan zijn, zorg dan in ieder geval voor een goede en uitgebreide zorgverzekering, want ieder jaar verongelukken heel wat deelnemers, waarvan sommigen zwaar. Elke week een toertocht maken is beslist niet voldoende om aan een dergelijk zwaar parcour te beginnen. Helaas overschatten mensen zichzelf te vaak in dat opzicht.
Waar zelfs profrenners met de Ardennen en het vaak mindere weer, de zware klimmen, de steile en gevaarlijke afdalingen moeite hebben, geldt dat zeker voor de liefhebber.
Dus, voor wie wil deelnemen, doe dat goed voorbereid. Rijd vooraf minimaal een paar keer een tocht van meer dan 150 kilometer en oefen met onderweg goed eten en drinken. Zorg er voor dat je minstens een keer een tocht in de Ardennen hebt gedaan, zodat je bekend raakt met de zwaarte van de klimmen en afdalingen. En, tot slot, de tip die het belangrijkste is: neem deel voor je plezier en niet om te winnen of om te laten zien dat je de beste bent. Wees trots op het uitrijden, want dat is al topsport op zich.