Wielrennen is goede voeding

Wielrennen is goede voeding

energybarHet wielrennen heeft nieuw voedsel ontworpen. Met wat spaghetti in de maag en een biefstuk voor de boeg aan het eind van de dag, een paar taartjes voor onderweg en heel wat flesjes water kan men de Tour niet winnen. Misschien vroeger wel, maar nu niet meer. Zo kwamen er isotone drankjes, die direct door het bloed worden opgenomen en op die manier zorgen voor een stoot aan energie. Nieuwe vitaminepreparaten werden ontwikkeld en allerlei soorten van energiedrankjes en energiebars kwamen op de markt.


Fiets 

De fietsen zijn veranderd. Allang niet meer van ijzer of aluminium, maar van molybdeen en carbonfiber. Superlicht zodat ze helpen meer vaart te maken. Tegelijkertijd ook zo licht dat dat er soms voor zorgt dat men valt. Een windstoot en het halve peloton wordt van de weg geblazen. Met de nieuwe fietsen, die vaak ook nog op de man of vrouw gemaakt zijn kan men beter presteren.

Industrie
Zo zorgt en dat wordt vaak niet gezien, de wielrennerij voor heel wat arbeidsplaatsen. Laten we ze eens kort benoemen. De renners, de verzorgers, de bazen, de journalisten, de tv-makers, de bierbrouwers, de energiedrankjesleveranciers, de fietsenmakers, de truitjes – en broekjesbreiers, de schoenmakers, de bakkers en fruitboeren en de watermaatschappijen. Zij allen verkopen hun goed aan al die mensen die dankzij de wielrennerij een fiets, kleding en schoenen kopen en op die fiets stappen om zelf te gaan zwoegen.
Dankzij de wielrennerij sporten miljoenen mensen wekelijks, waardoor zorgkosten worden bespaart en men gezond bezig is. Te veel worden de negatieve aspecten van deze grandioze sport benoemd, terwijl niemand op de positieve kanten wijst.

Wielrenfiets