Zelf deelnemen aan een wielerwedstrijd!

Van de Blog

limburgs mooiste

Zelf deelnemen aan een wielerwedstrijd!

Elk jaar zijn er genoeg wielerwedstrijden voor de echte liefhebbers die ze vanaf de bank of langs het parcours kunnen bekijken. Omdat wielrennen zo populair is, zijn er ook veel wedstrijden en tochten voor recreatieve wielrenners. Daar kun je met een grote groep een parcours afleggen en soms zelfs bijna dezelfde weg als de profwielrenners. Er zijn vast en zeker veel wielertochten in je directe omgeving. Speur maar eens het internet af om te zien wat er aan routes georganiseerd wordt. In Limburg kun je bijvoorbeeld in mei meedoen aan de toertochten van de Flexpoint Limburgs Mooiste.

Bekende toertochten

Grote wedstrijden voor amateurs zijn o.a. de toereditie van de Amstel Gold Race en LBL Ardennen Classic. Zo wordt de toereditie van de Amstel Gold Race verreden op zaterdag 18 april, een dag voorafgaand aan de profwedstrijd. Dit jaar is er op vrijdagavond de Amstel Radler Challenge. Daag een ander uit om de Cauberg op te sprinten; 500 meter wie het snelste boven is! De LBL Ardennen Classic wordt verreden op zaterdag 8 augustus. Goed getrainde fietsers kunnen 125, 160 of 232 kilometer fietsen in de Ardennen. De routes gaan zoveel mogelijk over kleinere en rustige wegen om geen gevaar op te leveren.

Denk aan de voorbereiding en training

Zeker wanneer je voor het eerst een toertocht op een racefiets maakt, is een goede voorbereiding en training onmisbaar. Bereid je goed voor met een trainingsschema zodat je weet wat je te wachten staat. Zorg tijdens de wedstrijd onder andere voor goede kleding en reserve, een helm, reparatiespullen, licht verteerbaar voedsel en water. Dan weet je zeker dat je kan genieten tijdens de toertocht en weer heelhuids over de finish rijdt.